راه اندازی رستوران و فست فود سیار

راه اندازی رستوران و فست فود سیار

امروزه با توجه به افزایش تعداد زنان شاغل، غذاهایی که در خارج از منزل طبخ می شوند بسیار بیشتر از گذشته مورد استفاده قرار می گیرند. به همین دلیل تعداد زیادی رستوران، فست فود و پذیرایی در تمامی مناطق شهری به چشم می خورد و اغلب آنها علاوه بر تهیه غذای حضوری در تالارها، غذای سفارش داده شده را نیز از طریق پیک به دست مشتریان می رسانند. چیزی که اخیراً نسبت به قبل افزایش یافته است، تعداد رستوران های سیار و فست فودها است.

اما مراحل راه اندازی فست فود سیار و تجهیزات آشپزخانه صنعتی مورد استفاده آن چیست؟

در این مقاله قصد داریم به طور خلاصه در مورد این موارد صحبت کنیم.

 

رستوران سیار چیست؟

رستوران های سیار و فست فود آشپزخانه های صنعتی کوچکی هستند که معمولا در داخل کامیون، اتوبوس یا وانت راه اندازی می شوند و با ارائه منوی مختصر و مفید برای افراد با سلیقه های مختلف، غذا را تهیه و طبخ می کنند و خدمات نسبتا خوبی ارائه می دهند. آنها سریعتر را به شما پیشنهاد می کنند.

گاهی حتی شانس رفتن به رستوران یا فست فود را ندارید و می خواهید خیلی سریع غذایتان را بخورید و به بقیه کارتان برسید.

این موضوع مورد استقبال کارکنانی قرار می گیرد که ساعات ناهار خود را خارج از شرکت می گذرانند و یا دانشجویانی که وقت پخت و پز ندارند و از طرفی توان پرداخت هزینه های بالای غذای رستوران را ندارند.

بنابراین وجود یک رستوران سیار یا فست فود که در مجاورت دانشگاه ها و خیابان های شلوغ قرار گیرد بسیار کارآمد خواهد بود.

راه اندازی رستوران و فست فود سیار چه مراحلی دارد؟

ابتدا باید یک ماشین مناسب انتخاب کنید. اتوبوس، وانت، کامیون و حتی خودروهای کوچکتر مانند وانت پراید می توانند از انتخاب های شما باشند.

نوع دستگاه به نوع غذایی که می خواهید سرو کنید بستگی دارد. ماشین شما باید فضای کافی برای تجهیز داشته باشد و مسئولیت کار شما را بر عهده بگیرد.

البته برخی از شرکت های تولید کننده اتاق کامیون می توانند اتاق مورد نظر شما را از نظر ابعاد و نحوه قرارگیری در و پنجره بسازند.

پس از مشخص شدن منوی خود و تهیه ماشین باید تجهیزات رستوران یا تجهیزات فست فود را تهیه کنید.

از آنجایی که فضای شما محدود است، باید انتخاب هوشمندانه ای داشته باشید و تجهیزات آشپزخانه صنعتی را با بیشترین کارایی تهیه کنید.

سرخ کن صنعتی، ساندویچ ساز ، دستگاه همبرگر زن اتوماتیک میز کار استیل، یخچال میز کار، فریزر میز کار، کابینت، فر پیتزا، گریل و سینک صنعتی احتمالا در لیست تجهیزات شما خواهد بود.

برخی از این تجهیزات دارای ابعاد استاندارد هستند و در صورتی که مجبور هستید با توجه به فضای آشپزخانه سیار خود وسایل زیادی را با ابعاد مورد نیاز سفارش دهید باید با همان ابعاد و اندازه ها مورد استفاده قرار گیرند.

شرکت های تولید کننده تجهیزات فست فود و رستوران با توجه به تجربه خود توصیه ها و نکات لازم را برای تولید این تجهیزات در نظر خواهند گرفت.

رستوران سیار به مجوز نیاز دارد؟

لازم به ذکر است که قبل از انجام مراحل فوق باید مجوزهای لازم برای این کسب و کار را از وزارت بهداشت و درمان دریافت کنید.

و حتما برای کسب و کار خود برنامه داشته باشید. در این طرح باید اهداف کوتاه مدت، زمان بندی، اهداف بلند مدت و مراحل رسیدن به هر یک از این اهداف را مشخص کنید.

این طرح به شما کمک می کند قدم ها را به درستی جلو ببرید و به موقع به اشتباهات خود پی ببرید. همچنین باید برای مدیریت هزینه ها و جلوگیری از هزینه های اضافی برنامه ریزی کرد و بودجه خود را در مکان مناسب و به موقع خرج کرد.

با فست فود سیار کجاها مستقر شویم؟

پس از طی مراحل فوق با انتخاب محل مناسب برای استقرار و تامین مواد اولیه کار خود را آغاز کنید.

البته با توجه به تحرک رستوران و فست فود خود می توانید مکان های مختلفی را در طول هفته تجربه کنید.

مثلا در روزهای اول هفته در خیابان های شلوغ و نزدیک دانشگاه ها مستقر شوید و آخر هفته ها نزدیک مراکز خرید و مراکز تفریحی باشید.

داشتن طراحی جالب و رنگ آمیزی مناسب برای خودروی شما می تواند توجه مشتریان را به خود جلب کند.

نکته ای که باید به آن توجه کنید تمیزی اقلام مستعمل، تجهیزات آشپزخانه صنعتی و لباس های خودتان است. زیرا اکثر این موارد با توجه به محیط کار شما جلوی چشم مشتری می باشد.

بعضی از مردم شنیده اند که خوردن همبرگر با نوشابه باعث مرگ می شود!! پس باید مراقب باشید که از مواد خوبی استفاده کنید.

درآمد فست فود سیار چقدر است؟

در صورت استفاده از مواد اولیه مرغوب، آشپزی عالی، رعایت اصول مشتری مداری، تبلیغات مستمر و موثر، قطعا درآمد شما خوب و ایده آل خواهد بود.

البته همانطور که قبلا ذکر شد، مدیریت صحیح به جای هزینه ها، تاثیر مستقیمی بر درآمد شما خواهد داشت.

تا جایی که بتوانید هزینه های غیر ضروری را حذف کنید و در جای مناسب خرج کنید، می توانید روی کار خود سرمایه گذاری کنید و تاثیر آن را بر درآمد خود ببینید.

رستوران سیار چه مزایایی دارد؟

1- سرمایه گذاری اولیه کم (تجهیزات رستوران و فست فود کمتر)

2- هزینه های جاری کم (بدون اجاره ماهانه، حقوق پرسنل، قبض آب و برق و …)

3- تبلیغات گسترده تر (حرکت در شهر)

4- جذب طیف وسیع تری از افراد به عنوان مشتری (اکثر افراد توانایی مالی برای سرو غذا در رستوران های نسبتا خوب را ندارند، ارائه غذای با کیفیت و قیمت مناسب باعث جذب مشتریان بیشتر و بیشتر می شود)

5- تست مکان های مختلف برای جذب مشتری بیشتر (60 درصد رستوران های ثابت در سال اول شکست می خورند، یکی از دلایل شکست آنها انتخاب مکان نامناسب و هزینه های زیاد آنجاست)

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *