13 نکته برای برای افزایش طول عمر تجهیزات آشپزخانه صنعتی

13 نکته برای برای افزایش طول عمر تجهیزات آشپزخانه صنعتی

چرا بايد در جهت افزايش طول عمر تجهيزات آشپزخانه هاي صنعتي تلاش كنيم ؟

 به این دلیل که بعد از هزينه ي مكان رستوران، هزينه ي تجهيزات آشپزخانه صنعتي سنگين ترين هزينه ي شما خواهد بود. براي كنترل و مديريت هزينه ها بايد كاري كنيد كه هزينه هاي جانبي كاهش پيدا كند و از آن جايي كه تهيه ي دوباره تجهيزات آشپزخانه اصلا به صرفه نيست، بايد در نگهداري و بهره وري آن تلاش كنيد كه در نهايت باعث افزايش طول عمر و بهره وري آن ها مي شود.
 همچنين با نگهداري از تجهيزات آشپزخانه صنعتي آن ها به درستي كار ميكنند و برطعم و كيفيت غذا و زمان آماده سازي غذا تاثير نامطلوب نميگذارند. وقتي محصول شما كه غذا است با كيفيت و طعم عالي و بدون فوت وقت به دست مشتري برسد باعث رضايت و خشنودي آن ها و موفقيت و توسعه ي كسب و كار شما خواهد شد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله اهمیت نگهداری تجهیزات آشپزخانه صنعتی را مطالعه نمائید.

در زير 13 اقدام براي رسيدن به اين هدف آورده شده است :

1- دفترچه راهنما

 تمامي تجهيزات داراي يك دفترچه راهنما هستند كه شامل معرفي محصول و اجزاي تشكيل دهنده آن ميباشد. دفترچه راهنما دستورالعمل هاي استفاده از تجهيزات را آموزش داده اند كه بايد قبل از استفاده از تجهيزات به آن ها آگاهي پيدا كنيم.
همچنين شامل نكات نظافت و نگهداري تجهيزات است كه بايد حتما اين نكات را قبل استفاده از تجهيزات، بدانيم. در نتيجه قبل از راه اندازي تجهيزات آشپزخانه صنعتي دفترچه راهنماي آن را مطالعه كنيد كه خطاهاي ناآگاهانه در استفاده و نگهداري تجهيزات به حداقل برسد و طول عمر و بهره وري تجهيزات افزايش پيدا كند.

2- ضمانت و خدمات پس از فروش تجهيزات

در هنگام خريد تجهيزات آشپزخانه بايد به ضمانت و خدمات پس از فروش توجه ويژه اي داشته باشيد.
 چون تجهيزات بعد از مدتي استفاده ممكن است به تعمير و تعويض قطعات نياز داشته باشند. وقتي كه شركت ارائه دهنده تجهيزات خدمات پس از فروش و گارانتي محصول را پشتيباني كند، شما در كوتاه ترين زمان و با كمترين هزينه عيب تجهيزات را برطرف كرده و به افزايش عمر تجهيزات صنعتي آشپزخانه و بهره روي آن به تنهايي و در كل سيستم آشپزخانه كمك خواهيد كرد.

3- نظافت و تميزي تجهيزات

همه ي تجهيزات آشپزخانه صنعتي احتياج به تميز كردن دارند، اما هر كدام در دوره هاي زماني مختلف.
مثلا تجهيزات پخت غذا به دليل چربي، دود و بخار مواد غذايي نياز به نظافت زيادتر و در فواصل زماني كوتاه تر دارند. بعضي از تجهيزات، غالبا تجهيزات ريز آشپزخانه را هر روز بايد تميز كرد.
 برخي ديگر با توجه به حجم استفاده از آن ها نياز به نظافت دارند، مثل فر پيتزا ريلي. براي تمامي تجهيزات آشپزخانه صنعتي شما بايد نكات تميز كردن و دوره هاي نظافت را بدانيد و همواره به آن عمل كنيد تا باعث فرسودگي آن ها نشويد. با نظافت درست و به موقع به افزايش طول عمر تجهيزات آشپزخانه صنعتي و بهره وري آن كمك زيادي خواهيم كرد.

4- بازرسي دوره اي تجهيزات

 بعضي از تجهيزات آشپزخانه صنعتي به علت اتصالات مختلف، لوله ها و شيرآلات نياز به بازرسي در دوره هاي زماني منظم دارند.
در بازرسي دوره اي مشكلات احتمالي تجهيزات را متوجه ميشويد و با رفع كردن اين مشكلات در كوتاه ترين زمان مانع آسيب هاي بزرگتر به تجهيزات و به طبع آن هزينه هاي زياد تعميرات ميشويد.
پس يكي از كارهاي مهم آگاهي به زمان بازرسي اين تجهيزات، مانند ماشين ظرفشويي است كه باعث افزايش طول عمر تجهيزات آشپزخانه صنعتي و بهره وري آن ميشود.بهتر است هرروز قبل از شروع كاري كل تجهيزات را چك كنيد كه بعدا غافلگير نشويد.

5- توجه به جنس تجهيزات

 در توليد تجهيزات آشپزخانه صنعتي به جنس مواد توجه ويژه اي ميشود. چون مستقيما بر سلامت مواد غذايي و به طبع سلامت انسان ها تاثير گذار است. به خاطر همين اغلب جنس اين تجهيزات استيل (قوطي استيل، ورق استيل) ميباشد.
يكي از موارد مهم در نگهداري تجهيزات آشپزخانه صنعتي توجه به نكات نظافت جنس استيل مي باشد كه بايد در انتخاب مواد شوينده براي آن دقت كافي به عمل آورده شود و از هر شوينده ي شيميايي و به خصوص شوينده اي اسيدي استفاده نشود زيرا شوينده هاي اسيدي موجب تغيير رنگ تجهيزات، آسيب به استيل و همچنين خوردگي فلز و انتقال آلودگي آن به مواد غذايي ميشود.
همچنين بايد به مكان نگهداري تجهيزات با جنس استيل توجه كنيم كه داراي شرايط آب و هوايي مناسب باشد و  براي نظافت نيز از پارچه هاي نرم استفاده شود.

6- استفاده تا حد ظرفيت تجهيزات

 تجهيزات آشپزخانه هاي صنعتي در مدل هاي مختلف براي خروجي هاي مختلف ساخته شده اند به عنوان مثال همبرگر زن میتواند خروجی بین  20 گرم تا 400 گرم داشته باشد. پس شما در هنگام تاسيس رستوران يا فست فود بايد تعداد مشتريان خود و محصول توليده شده ي خودتان را حدس بزنيد و با تناسب با آن تجهيزات صنعتي خريداري كنيد. چون استفاده بيش از حد ظرفيت تجهيزات باعث خراب شدن و حتي گاهي از رده خارج شدن آن ها ميشود. پس يكي از نكات افزايش طول عمر تجهيزات آشپزخانه هاي صنعتي توجه به ظرفيت خروجي تجهيزات است.

7- آموزش پرسنل

اگر پرسنل غير حرفه اي در آشپزخانه ي صنعتي خود به كار گرفته ايد، لازم است به آن ها آموزش كار كردن با تجهيزات و رفع عيب جزيي آن را بدهيد. چون اغلب آن ها تجربه و دانش كافي براي استفاده از اين تجهيزات را ندارند و ناآگاهانه به آن ها آسيب مي رسانند. يكي از راه هاي افزايش طول عمر تجهيزات آشپزخانه صنعتي تربيت پرسنل حرفه اي و آگاه به تجهيزات است كه اعمال آن ها در رابطه با تجهيزات از روي حدس و ناآگاهي نيست بلكه طبق اصول و كاركرد تجهيزات است.

8- سيستم ايمني

يكي از مهم ترين نكات براي طول عمر تجهيزات آشپزخانه صنعتي و افزايش بهره وري آن توجه به ايمني آشپزخانه و انجام اقدامات پيشگيرانه در اين رابطه است. مثلا بايد سيستم هاي تهويه را مدام بررسي كنيد كه تجمع چربي در فيلترهاي هواكش ممكن است باعث آتش سوزي شود. همچنين ديگر تجهيزات را هم بررسي كنيد كه چربي روي آن ها انباشته نشود. چون وجود چربي خطر آتش سوزي را افزايش ميدهد. يك اقدام مهم ديگر در اين رابطه امتحان آشكارسازهاي دود و تامين ابزارهاي خاموش كننده است. اينگونه ميتوانيد اطمينان حاصل كنيد كه از هرگونه آتش احتمالي جلوگيري كرده و در صورت بروز ميتوانيد آن را خاموش كنيد.

9- خاموش كردن تجهيزات

 وقتي كارتان با بعضي تجهيزات مانند چرخ گوشت يا ميكسر تمام شده بايد آن ها را خاموش كنيد. چون با روشن بودن آن ها مصرف انرژي بالا رفته و همچنين باعث فرسودگي تدرجي آن ها ميشود و ايمني محيط آشپزخانه صنعتي هم اقتضا ميكند كه تجهيزاتي كه با آن ها كار نداريم خاموش باشند.

10- انتخاب مكان درست

 براي تاسيس رستوران خود و مستقر كردن تجهيزات آشپزخانه صنعتي به مكان و شرايط مكاني و آب و هوايي آن توجه كنيد. زيرا مكان قرار گرفتن تجهيزات و شرايط تهويه و آب و هوا ميتواند باعث روند صعودي فرسودگي تجهيزات شده و عملكرد و بهره وري آن ها را كاهش دهد. مثلا يخچال ها بايد در قسمت موتور خود خنك باشند و اگر در هواي گرم قرار بگيرند و تهيويه مناسب نباشد، بار اضافي به آن ها تحميل شده و به شما هزينه اي تعمير و تعويض قطعات تحميل ميكند. بنابراين سعي كنید در انتخاب مكان رستوران دقت كرده و شرايط آب و هوايي و تهويه مناسب و لازم تجهيزات آشپزخانه صنعتي را فراهم كنيد. بدين ترتيب باعث افزايش عمر تجهيزات آشپزخانه صنعتي مي شويد.

11- تعويض تجهيزات

بعضي مواقع نشانه هايي در تجهيزات يا عملكرد آْن ها ميبينيد كه بايد نسبت به تعويض آن اقدام كنيد. زيرا هر كدام از تجهيزات بخشي از سيستم آشپزخانه صنعتي است و فرسودگي يكي از آن ها برا عملكرد و بهره وري بقيه تاثير ميگذارد و ممكن است بار اضافي به ساير تجهيزات تحميل كند كه باعث كاهش طول عمر تجهيزات آشپزخانه صنعتي ميشود. همچنين ممكن است هزينه ي تعميرات تجهيزات فرسوده زياد شود. مثلا سرخ شدن سيم ها يا جرقه زدن آن ها، يا افزايش هزينه ي قبض ها اغلب نشان از فرسودگي و نياز به تعويض بخشي از تجهيزات است.

12-استفاده از كارشناس

 نقص هاي بزرگ را با دقت برطرف كنيد. اگر پرسنل آشپزخانه صنعتي قادر به رفع نقص تجهيزات نيستند، بهتر است با يك تعميركار يا متخصص حرفه اي تجهيزات تماس بگيريد و از او بخواهيد مشكل را رفع كند. چون شكست در رفع عيب يك دستگاه غالبا باعث مشكلات بزرگتر در دستگاه ميشود. پس براي افزايش طول عمر و بهره وري تجهيزات آشپزخانه صنعتي به متخصصان اين امر اعتماد كنيد.
13-استفاده تك كاربري از تجهيزات
از هركدام از تجهيزات فقط به منظور عملكردي كه براي آن تعريف شده استفاده كنيد. استفاده غير از عملكرد تجهيزات باعث كاهش بهره وري و عملكرد نامطلوب آن ها ميشود و طول عمر تجهيزات آشپزخانه صنعتي را كاهش ميدهد.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *