طرز تهیه سس قارچ برای استیک با 3 روش عالی | استیک گوشت چیست + دستور پخت

طرز تهیه سس قارچ برای استیک با 3 روش عالی | استیک گوشت چیست + دستور پخت

سس قارچ یکی از خوشمزه‌ترین و لذیذترین انواع سس رستورانی برای اضافه کردن به انواع استیک، پاستا، سیب زمینی، شنیسل، ساندویچ و … می‌باشد. این سس از جمله محبوب‌ترین انواع سس برای پاستا با مرغ نیز محسوب می‌شود. برای تهیه این سس نیازی به زحمت زیادی نیست و به راحتی می‌توانید آن را در خانه تهیه کنید.

خرید، قیمت و مشخصات دستگاه همبرگر زن صنعتی اتوماتیک | پدیدکاران

مواد لازم برای طرز تهیه سس قارچ برای استیک و پاستا با خامه و پنیر (روش اول)

طرز تهیه سس قارچ برای استیک با 3 روش عالی | استیک گوشت چیست + دستور پخت

مواد اولیه مقدار مورد نیاز

  • قارچ : ۶۰۰ گرم
  • کره : ۲ قاشق غذاخوری
  • آبلیمو : نصف قاشق چای‌خوری
  • روغن زیتون : ۱ قاشق چای‌خوری
  • خامه صبحانه : ۱ پاکت
  • شیر : نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • پنیر موزارلا : ۵۰ گرم
  • نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمزبه مقدار دلخواه
  • جعفری ساطوری خرد شده (اختیاری) : ۵۰ گرم
  • سیر : ۲ حبه
  • مدت زمان آماده‌سازی مواد : ۱۰ دقیقه
  • مدت زمان پخت سس قارچ : ۲۰ دقیقه
  • کالری هر قاشق سس قارچ با پنیر و خامه : حدود ۸۲ کیلوکالری

غذای فوری و خوشمزه با گوشت چرخ کرده | تهیه 20 مدل غذا با گوشت چرخ کرده برای ناهار و شام | پدیدکاران

مراحل تدارک سس قارچ با خامه به شیوه رستورانی

سس قارچ با شیر و خامه به روش رستورانی یکی از لذیذترین و خوشمزه‌ترین انواع سس قارچ برای پیوند با استیک گوشت و پاستا است. با روش تدارک سس قارچ برای پیوند با استیک گوشت و انواع پاستا و دیگر انواع فست‌فود ما همراه باشید.

مرحله اول؛ سرخ کردن قارچ‌های خرد شده با کره و روغن

در این نسخه از روش تدارک سس قارچ باید ابتدا قارچ‌ها را بشوید و به صورت برگ‌های خرد شده کنید و پس از آن کره و روغن زیتون (یک قاشق چایخوری روغن زیتون یا روغن مایع برای اطمینان از عدم سوختن کره) را در یک تابه بریزید. وقتی کره گرم شد، قارچ‌ها را در آن سرخ کنید تا آب آن‌ها گرفته شود. نصف قاشق چایخوری آبلیمو را به اندازه به قارچ‌ها اضافه کنید تا سیاه نشوند.

مرحله دوم؛ افزودن سیر و خامه به قارچ‌ها

در این مرحله از روش تدارک سس قارچ و خامه خانگی باید وقتی قارچ‌ها طلایی و سبک شدند، سیر رنده شده را اضافه نمایید. هنگامی که سیر طلایی شد، خامه را اضافه کنید (سیر نباید سرخ شود و روی آن که طلایی شد کافی است). برای این حجم قارچ، یک پاکت خامه صورتی کافی است، اما اگر تمایل دارید سنگین‌تر باشد، نیم پاکت خامه دیگر را نیز اضافه کنید.

مرحله سوم؛ افزودن شیر به مخلوط سس قارچ

روی آتش خامه را با قارچ مخلوط کنید تا سس یکنواخت شود. حالا شیر را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا سس قوام دار شود . هنگامی که سس قارچ یکنواخت و صاف شد، مقدار دلخواه نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به همراه پنیر موزارلا رنده شده یا همان پنیر پیتزا را اضافه نمایید.

سس را به خوبی هم بزنید تا پنیر ذوب شود و با گرما آب شود. سس قارچ پس از پخت کمی سفت می‌شود، بنابراین اجازه ندهید زیاد غلیظ شود.


روش تدارک سس قارچ و پنیر برای همبرگر و هات داگ (نسخه دوم)

طرز تهیه سس قارچ برای استیک با 3 روش عالی | استیک گوشت چیست + دستور پخت

در روش تدارک سس قارچ برای انواع ساندویچ هات داگ و همبرگر، ابتدا باید آرد را با کره بپزید. پس از آن، قارچ‌های خرد شده را در یک تابه مجزا داغ کنید تا آب قارچ بخار شود. سپس کمی آبلیمو را به قارچ‌ها اضافه کنید تا سیاه نشوند. قارچ‌ها را به ترکیب کره و آرد بیفزایید. مقداری آب گوشت را هم به قارچ اضافه کرده و ادویه‌های لازم را نیز افزوده و مخلوط کنید.

اجازه دهید سس قارچ شما جوش بیاید و به غلظت مناسب برسد. در این مرحله باید مقداری پنیر موزارلا و خامه به سس اضافه کنید و پس از چند دقیقه، شعله گاز را خاموش کنید. این سس را برای افزودن طعم دلچسب به ساندویچ همبرگر و هات داگ استفاده کنید.

روش تهیه سس قارچ رستورانی برای سیب‌زمینی سرخ‌کرده

در روش تهیه سس قارچ برای سیب‌زمینی سرخ‌کرده، باید کره را داغ کرده و آرد را در آن تفت دهید. پس از آن، شیر را به این مخلوط اضافه کنید و سس را برای چند دقیقه هم بزنید. نمک، فلفل و آویشن را هم اضافه کنید. قارچ‌ها را خرد کنید و در یک تابه مجزا داغ کنید و زمانی که آب اضافی قارچ ریخته شد، آن‌ها را به ترکیب سس اضافه کنید. اجازه دهید سس قارچ شما برای چند دقیقه جوش بیاید و سپس شعله گاز را خاموش کنید.

نکات و رازهای تهیه سس قارچ

طرز تهیه سس قارچ برای استیک با 3 روش عالی | استیک گوشت چیست + دستور پخت

  1. در روش تهیه سس قارچ بدون خامه، باید خامه را حذف نمایید و به جای آن از شیر چرب استفاده کنید.
  2. اضافه کردن ماست چکیده به سس قارچ، طعم بی‌نظیری به آن می‌بخشد و یک راه ساده برای افزایش غلظت و خوشمزگی سس است.
  3. برای افزودن طعم دلچسب به سس قارچ، می‌توانید از پیاز رنده شده استفاده کرده و آن را ابتدا تفت دهید. سپس قارچ‌ها را به پیاز اضافه کرده و در ادامه تفت دهید.
  4. پودر سیر یکی از بهترین افزودنی‌ها برای تهیه سس قارچ خانگی است.
  5. برای تهیه سس قارچ، حتماً کمی آبلیمو را به قارچ‌های در حال تفت اضافه کنید تا جلوی سیاه شدن آن‌ها گرفته شود.
  6. در روش تهیه سس قارچ با رب گوجه فرنگی، از مقداری رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی میکس شده استفاده کنید. در این سس، نیازی به استفاده از ماست، شیر و خامه نیست و باید از ترکیب قارچ، پودر سیر، پیاز، آبلیمو، کره و ادویه‌ها استفاده کنید.
  7. برای تهیه سس قارچ رستورانی، سس را به قدری بجوشانید که غلظت آن شبیه ماست یونانی شود.
  8. در روش تهیه سس قارچ برای مرغ، می‌توانید از مقداری سیر رنده شده در سس استفاده کنید تا طعم آن لذیذتر شود.
  9. برای تهیه سس قارچ رژیمی، باید کره و خامه را حذف کرده و این سس را با مقدار کمی روغن زیتون و شیر آماده کنید.
  10. در روش تهیه سس قارچ و پنیر، می‌توانید از مقدار پنیر موزارلا در سس استفاده کنید.

برای تهیه سس قارچ با خامه و آرد، ابتدا باید کره را داغ کرده و سپس آرد را در آن تفت دهید. بعد از آن، شیر و خامه را اضافه کنید و در ادامه، قارچ‌های خرد شده را همراه با نمک، فلفل و آویشن به سس اضافه کنید. صبر کنید تا سس غلیظ شود. می‌توانید از این سس برای افزودن طعم به انواع پاستا، سیب‌زمینی، برگر یا هر غذای دیگری که دوست دارید استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه استیک با سس قارچ

تکه های گوشت استیکی با وزن ۱۵۰ تا ۲۵۰ گرم بسته به ضخامت و سایز مورد نظر

  • ۱/۲ پیمانه شیر
  • ۱/۲ قاشق غذاخوری ٖآرد
  • ۱۰۰ گرم قارچ
  • ۲۰ گرم کره
  • ۱/۲ قاشق مربا خوری سیر خرد شده
  • نمک و فلفل به میزان مورد نیاز

مقدار مواد مورد نیاز برای هر تکه گوشت برای تعداد استیک های مورد نظر افزایش یابد.

روش پخت استیک لذیذ

طرز تهیه سس قارچ برای استیک با 3 روش عالی | استیک گوشت چیست + دستور پخت

  1. گوشت مناسب برای تهیه استیک بهترین انتخاب، انتخاب گوشت راسته یا فیله گوساله است که به طور کلی گوشت فیله نرم‌تر از گوشت راسته است و این باعث می‌شود استیک آن لذیذ‌تر باشد. البته، برای تهیه این استیک، از گوشت دوش (پشت گردن گاو) استفاده کردم که دارای رگه‌های چربی است، در صورت تمایل به گوشت چرب، می‌توانید از این قسمت هم استفاده کنید.
  2. ظرفیت تابه برای پخت استیک اهمیت دارد، بهتر است از تابه چدنی یا تابه با پوشش تفلون خط دار استفاده کنید.
  3. چربی کافی برای چرب کردن کف تابه کافی است و استفاده از روغن زیاد کیفیت استیک را کاهش می‌دهد.
  4. هرگز از گوشت تازه برای تهیه استیک استفاده نکنید. گوشت استیک باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال قرار بگیرد تا رسیده شود.
  5. از طعم‌دهنده‌های ترش مانند آبلیمو پیش از پخت استیک خودداری کنید.
  6. ضخامت استیک به سلیقه شما بستگی دارد و اینکه آیا استیک آبدار یا کاملاً پخته را ترجیح می‌دهید. ضخامت کمتر گوشت باعث می‌شود استیک بیشتر پخته شود، اما توجه داشته باشید که ضخامت آن نباید کمتر از نصف انگشت شما باشد تا از سوختن کامل گوشت جلوگیری شود. برای تهیه این استیک، من ضخامت گوشت را نسبتاً نازک انتخاب کردم تا به خوبی پخته شود.
  7. برای تهیه یک استیک عالی، نیازی به خواباندن آن در مواد مانند پیاز ندارید. فقط با پاشیدن نمک به دو طرف استیک می‌توانید یک استیک آبدار و لذیذ داشته باشید.
  8. در صورت عدم تمایل به اینکه استیک پس از پخت در آب قرار گیرد، پس از پخت و قبل از سرو، آن را برای چند دقیقه در فویل بگذارید و فویل را به خوبی ببندید، این‌طوری آب گوشت به بافت گوشت جذب می‌شود.

مراحل آماده‌سازی استیک

  1. همانگونه که در نکات آماده‌سازی استیک اشاره شد، بهتر است از گوشت بیات برای تهیه استیک استفاده شود.
  2. بنابراین، گوشت را برای یک شب داخل یخچال قرار داده و سپس بیرون می‌آوریم و به مدت نیم ساعت در دمای اتاق قرار می‌دهیم تا به دمای اتاق برسد.
  3. در صورت تمایل، میتوانید کمی گوشت را بکوبید، اما به حدی که شکل آن را از دست ندهد و مانند بیفتک نشود.
  4. حالا به دو طرف گوشت کمی نمک و در صورت تمایل فلفل می‌زنیم. البته بهتر است که فلفل پس از سرخ شدن به استیک اضافه شود، زیرا ممکن است فلفل طعم سوخته بگیرد.
  5. حالا کمی روغن را به ماهیتابه چدنی می‌افزاییم و وقتی تابه داغ شد، تکه گوشت را داخل آن قرار می‌دهیم.
  6. حرارت نباید خیلی کم یا خیلی زیاد باشد؛ چون باعث می‌شود استیک آب بیندازد و سفت شود یا بسوزد.
  7. ماهیتابه باید باز باشد، زیرا بستن آن کیفیت استیک را خراب کرده و سفت می‌کند.
  8. وقتی یک طرف استیک سرخ شد، آن را برگردانید.
  9. برای پخت و سرخ شدن استیک نباید بیش از ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان صرف کنید؛ زیرا زمان بیشتر باعث می‌شود گوشت سفت شود.
  10. بنابراین، در صورت تمایل به استیک با مغز پخته‌تر، ضخامت را کمتر انتخاب کنید ولی زمان را طولانی‌تر نکنید.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *